Седем медала за България на Световната купа по карате киокушин за младежи

Нашите "лъвчета" спечелиха 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала

25.10.2016 | 10:27 Редактор: Ирина Георгиева
Седем медала за България на Световната купа по карате киокушин за младежи

През изминалия уикенд в Будапеща се проведе Световната купа по Карате Киокушин за младежи. Участие в турнира взеха близо 300 бойци от 14 държави като Българска Карате Киокушин Федерация беше представена от 20 състезатели. 

Там нашите "лъвчета" спечелиха 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала.

"От една страна съм много доволен, защото седем медала изобщо не са малко, но от друга страна нашите състезатели като традиция правят подобри представяния, от обикновено, така че смятам, че можеше да покажем още", заяви пред Bulgaria ON AIR треньорът Сенсей Иван Иванов.

Според него постижението не е лошо предвид факта, че за първи път участваме на състезание, организирано от представители на Световната Карате Киокушин Федерация. По думите му оказало се е на място, че правилата и правилникът, по който се играе там са били по-различни, отколкото на тези, на които сме свикнали българите.

Може би това беше една от причините някои от състезателите да не постигне обичайните си резултати и победи, посочи Сенсей Иванов. Според него друг фактор е бил това, че една част от състезателите са били принудени да играят с нагръдници, които да покриват целия торс.

Това беше една добра проверка и сверяване на часовника за състезанието във Варна, на което ще бъдем домакини през декември, подчерта Сенсей Иванов.