Премиерът Бойко Борисов на крака при депутатите, скара им се

След три поредни опита за събиране на кворум, насроченото за днес извънредно заседание на парламента се провали

14.10.2016 | 13:45 Редактор: Луиза Божинова
Премиерът Бойко Борисов на крака при депутатите, скара им се

Премиерът Бойко Борисов дойде неочаквано в парламента, минути след като извънредното заседание, което беше планирано за днес се провали, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR. На три пъти депутатите не успяха да съберат кворум, като от ГЕРБ не се регистрираха, а "Атака" и Патриотичният фронт дори не бяха в парламента.

Ще има преформатиране на правителството и смяна на министрите от Реформаторския блок (РБ), ако от РБ не променят поведението си в парламента. Това изказване направи премиерът Борисов във връзка с проваленото заседание.

По думите му поведението на РБ в парламента като опозиция е изключително неправилна и саботира ГЕРБ. Става въпрос за поправките, които те предлагат в Изборния кодекс, а именно промяна на намаляването на секциите в чужбина, което по думите на Борисов е предложение на ПФ.

БСП отново инициираха свикване на извънредно заседание, което е подкрепено не само ДПС, но и от АБВ. БСП обясниха, че дневният ред на това извънредно заседание е консултиран и с РБ. Именно техните предложения за поправки в Изборния кодекс са били записани в дневния ред.