Войната като начин на живот

Репортерът Кевин Сайтс сподели за Bulgaria ON AIR, че не е очаквал военните конфликти да станат неговата специалност

04.10.2016 | 10:23 Редактор: Ирина Георгиева
Войната като начин на живот

Животът му е конфликт. Уроците, които е научил, са тези от войните в Косово, Ирак, Афганистан, Никарагуа. Кевин Сайтс не успява да сбъдне детската си мечта да стане баскетболист за Los Angeles Lakers, но сбъдва юношеската - да е журналист.

Едва на 15 години, отива в редакцията на местния вестник в родното си градче в Охайо и заявява, че иска да работи за медията. Връщат го, защото няма портфолио. А той си прави такова със снимки на родителите си и кучето.

Днес наричат Кевин Сайтс "granddaddy of backpack journalists“ (дядото на журналистите с раница на гърба) – той е сред първите, които работят сами, екипирани единствено с раница с преносима техника за заснемане, писане, редакция и предаване на репортажи от най-опасните точки на планетата. Професионалната му кариера минава през  ABC, NBC, CNN, Yahoo! News.

По време на посещението си в България (второто поред след 18-годишна пауза) Сайтс сподели за Bulgaria ON AIR, че не е очаквал военните конфликти да станат неговата специалност.

Мартина Ганчева и оператора Иван Ставрев се срещнаха с американския военен кореспондент. Ето какво сподели той в специално интервю за медията: