Това е началото на края на ГЕРБ, заяви Корнелия Нинова

Победата на генерал Румен Радев и Илияна Йотова е видима оттук нататък, категорична е тя

02.10.2016 | 15:26 Редактор: Луиза Божинова
Това е началото на края на ГЕРБ, заяви Корнелия Нинова

След като стана ясна номинацията на ГЕРБ за президент и вицепрезидент - за нас това е началото на края на ГЕРБ.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира избора на ГЕРБ за кандидат-президентска двойка. По-рано днес беше обявено, че партията е избрала Цецка Цачева за кандидат-президент и вицеадмирал Пламен Милушев за вицепрезидент.

"Това е продължение на досегашната линия в президентската институция – господин Плевнелиев, второ издание, но в рокля. Това означава послушна президентска институция", заяви Нинова пред журналисти във Варна. "Това ще бъде двойка без собствени позиции и без отстояване на националния интерес“, подчерта председателят на Националния съвет на БСП.

Според нея е страшно унизително да издигнеш президент и вицепрезидент по метода на изключването.

"До такава степен унизително и без значение кой е посоченият, че си обърка името на вицепрезидента, не го знаеше, вместо Манушев, каза, че издига г-н Милушев“, добави Корнелия Нинова.

По думите й победата на генерал Румен Радев и Илияна Йотова е видима оттук нататък.

"Един единствен път съм видяла Цачева да проявява характер и тази проява продължи по-малко от осем часа. Искаме ли такава президентска институция – без характер, без позиция, без отстояване на националния интерес, не искаме“, категорична е Нинова.

По думите й с номинацията на ГЕРБ се потвърждава тезата на БСП за кампанията досега – единствено генерал Румен Радев и Илияна Йотова са различните от всички дотук издигнати кандидат-президентски двойки.

"Те са различни от статуквото и са начало на промяната“, допълни Корнелия Нинова.