Полицейска кола блъсна две деца на пешеходна пътека в Шумен

Момичетата са в добро общо състояние

30.09.2016 | 17:30 Редактор: Луиза Божинова
Полицейска кола блъсна две деца на пешеходна пътека в Шумен

Полицейски автомобил блъсна две деца на пешеходна пътека в Шумен днес по обяд. И двете момичета са с фрактури на десните ръце.

Инцидентът станал около 12 часа, когато 10-годишните Гюляй и Селда отивали на училище. Пресичали кръстовището до Томбул джамия, когато ги блъска полицейската кола.

Децата тръгнали на зелен сигнал по пешеходната пътека. Завиващата патрулката, също на зелен сигнал, не им дала предимство и ги ударила. Пристигналата линейка веднага откарала пострадалите в Спешното отделение на шуменската болница.

"От направените обзорни изследвания, рентгенографии се установя при едното дете фрактура на крайната част на дясна гривнена става, а при другото дете при Гюляй се установява фрактура, малък костен фрагмент в областта на лакетната става", каза директорът на МБАЛ-Шумен д-р Атанас Атанасов пред Bulgaria ON AIR.

На Селда ще бъде направена и операция на китката. Момичетата са в добро общо състояние, но много изплашени.

"Тя ми се обади: "Мамо, блъсна ни кола, полицейска". И аз както съм вкъщи тръгвам да бягам и като отидох ги заварих - едното лежи, понеже две приятелчета, две съученички са те, а моята седеше на тротоара и имаше хора, които се притекли на помощ", разказва Севим, майка на Гюляй. "Те си пресичат, видели, че е зелено, детето казва: "Мамо, видяхме ние полицейската кола и си мислим, че ще спре, а то ни блъсна", оттам на сетне едното няма даже спомен", допълва тя.

Запитан дали е говорил с полицая, бащата на Гюляй каза: "Извини се човека, "и аз имам дете" казва. Каза, че не ги е видял. Децата са с предимство, не децата изобщо на пешеходна пътека, на всяка пешеходна пътека, още повече, че са деца."

От полицията в Шумен отказаха подробности около инцидента. Само разпространиха съобщение, че катастрофата със служебният полицейски автомобил е причинил 34-годишен служител на Районното управление. Направен му е тест с дрегер, който не е отчел алкохол.