Българска електрическа рикша впечатлява на панаира в Пловдив

Търговското изложение се превърна в зона на бъдещето

27.09.2016 | 14:15 Редактор: Тодор Петров
Българска електрическа рикша впечатлява на панаира в Пловдив

Международният технически панаир в Пловдив се превърна в зона на бъдещето. Високите технологии и новите видове бизнес са в центъра на най-старото и голямо търговско изложение у нас тази година. В 72-ото му издание участие взимат 600 компании от 33 държави.

Електрическа рикша, произведена от българин, е сред впечатляващите атракции на международния технически панаир в Пловдив.

"Това нещо е хибрид. Въртиш напразно, а пък тя рикшата си върви", обясни Димитър Кондов.

Рикшата-хибрид е хит в целия свят, само не и у нас. Държави от 3 континента са купили екологичната машина, измислена от старозагорец. 

"Над 120 негови рикши се движат в Париж. Продава абсолютно навсякъде – Америка, Норвегия, близките тук страни – Румъния, Русия, Украйна, Германия", каза още Кондов.

Електрическият транспорт е сред акцентите на тазгодишното издание на техническия панаир в Пловдив. Организаторите наблягат на бъдещето – залага се на електроника, роботика, екология и информационните технологии. 

Посетителите обаче са най-очаровани от автомобилите. Интерес предизвикват и други новости - изложба на роботи, тунинг зона и стартъп-зона за млади изобретатели. Техническият панаир в Пловдив ще продължи до 1 октомври.