Трайна интеграция на бежанците у нас

Настаняват ги в обезлюдените общини

26.09.2016 | 16:41
Bulgaria ON AIR архив

Няма информация кои ще са общините, които ще работят по проект за трайна интеграция на бежанци у нас, но се очаква това да бъдат общини с тежки демографски характеристики. Това посочи изпълнителният директор на Националното сдружение на общините Гинка Чавдарова пре БНР.

По думите й въпросните общини ще трябва да уредят и поемат битовото устройване на заселващите се. Те ще трябва да им намерят подходящи жилища, на детски градини и училища за децата, както и записване при личен лекар, регистриране в съответните структури на агенциите по заетост и социално подпомагане.

В момента се правят списъци на общините, които благодарение на демографски проблеми разполагат със свободна социална инфраструктура. "Целта е местната общност да не се чувства нито ощетена, нито изместена, от когото и да е", уточнчи Гинка Чавдарова.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Monica_St
преди 7 години
Тъй като Мухамед е педофил, и призовава за насилие в над 160 случая в Корана, да се забрани строителството на джамии, и само имигранти Християни да се приемат. Мюсюлманите да се препращат в мюсюлмански държави. Сигнализирай за неуместен коментар