Калфин и Карадайъ на среща за изборите

ДПС и АБВ се споразумяха за активно взаимодействие по гарантирането на честността на вота

21.09.2016 | 18:10
ДПС

Кандидатът за президент на АБВ Ивайло Калфин днес се срещна с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на ДПС. 

По време на разговора бяха обсъдени възможностите за взаимодействие между двете партии на предстоящите президентски избори. 

Ивайло Калфин изложи своите виждания и за предизборната кампания и за ролята на президентската институцията, а Мустафа Карадайъ оцени ролята и мястото на президентската институция и коментира политическите процеси в контекста на предизборната кампания за избиране на президент и вицепрезидент на България. 

Инициативата на кандидата за президент от АБВ Ивайло Калфин за провеждането на политическите консултации, бе високо оценена от Карадайъ.

Обсъдени бяха и различните възможни варианти и конфигурации за първи и втори тур на президентските избори, включително и явяването на ДПС със самостоятелна кандидатура. 

Единодушно двете страни посочиха, че честността на изборите и гарантирането на сигурността на вота е главна задача пред участниците в предизборния процес. 

ДПС и АБВ се споразумяха за активно взаимодействие по гарантирането на честността на вота.