В река Дунав беше открито още едно тяло на иракчанин

То е намерено в района на остров Цибър

13.09.2016 | 18:40 Редактор: Ирина Георгиева
В река Дунав беше открито още едно тяло на иракчанин

В река Дунав беше открито още едно тяло на иракски гражданин. Сигналът за него е получен днес около 10:30 часа на телефон 112. Намерено е в района на остров Цибър, съобщи говорителят на Главна дирекция "Гранична полиция" Лора Любенова за "Фокус".

Тялото е "плавало" в река Дунав на километър 724 . 

Изпратен е катер на Гранична полиция – Видин и трупът е изваден на брега. Установена е самоличността на удавения – иракски гражданин от групата, която бе намерена на остров Добрина. По случая се водят две досъдебни производства от Окръжна прокуратура в Монтана. 

Припомняме, че днес стана ясно, че на 8 вечерта са открити телата на двама мигранти - на мъж и на дете. Те са се удавили в река Дунав при опит за нелегално преминаване на границата. Издирваха се още четирима души, сред които три деца. 

Мигрантите се опитали да преминат реката между селата Арчар и Добри дол. Инцидентът е станал в четвъртък, миналата седмица в района на остров Добрина, между Лом и Арчар. Сигналът е подаден от рибар, който е чул викове на арабски. 

В този участък от реката няма техническо наблюдение. На мястото граничните полицаи са открили две жени и двама мъже без документи, които са се представили за иракчани.

Незабавно е започнало издирване, в което са се включили спасителни екипи и от Румъния. В неделя са открити телата на 5-годишно дете и мъж на 27 години. Според оцелелите, десет души е трябвало да бъдат превозени до Румъния с лодка, но тя се е преобърнала. Вероятно тежестта не е била разпределена равномерно. 

Мигрантите платили по 10 000 долара за възрастен и по 7000 долара за дете за преминаване по маршрута от Ирак до Германия. При инцидента двамата каналджии успели да избягат.