Новият политически сезон започна и ще е под знака на президентските избори

ГЕРБ и БСП на нож заради мълчанието на управляващите относно кандидат-президентската си двойка

31.08.2016 | 12:00 Редактор: Мария Аладжова
Новият политически сезон започна и ще е под знака на президентските избори

Този сезон безспорно ще мине под знака на президентските избори, на това отдавам коментарите на всички колеги, включително и на опозиционния лидер г-жа Нинова. Това каза бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова пред камерата на Bulgaria ON AIR минути преди първото пленарно заседание от новия парламентарен сезон.

Тя препотвърди новината, обявената от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че официално партията ще разкрие кандидат-президентската си двойка едва на 2 октомври. Имената на кандидатите на ГЕРБ обаче вече са ясни, поясни тя.

"Не мисля, че ще бъде късно за обществото, защото това ще са познати хора и няма да имат нужда от законноустановения от един месец срок, за по-голяма популярност", каза още тя.

От БСП не се съгласиха с позицията на управляващите: "За съжаление ние все още нямаме кандидатът на ГЕРБ на терена, може би има някакъв страх от страна на управляващите, но в крайна сметка това е тяхно право и това показва колко те уважават българските избиратели. Разбира се ние като опозиция ще искаме всяка една политическа сила да даде оценка на президентската институция", заяви зам.-председателят на Левицата Драгомир Стойнев.