Задигнаха близо 150 000 лв. от банкомат в София

Крадците отключили и заключили банкомата

24.08.2016 | 17:48 Редактор: Васил Детелинов
Задигнаха близо 150 000 лв. от банкомат в София

Обраха банкомат в Столицата. От устройството са задигнати близо 150 хиляди лева. Крадците действали професионално. Полицията работи по версия за вътрешен човек.

Банкоматът се намира в хипермаркет в столичния квартал "Надежда". Обирът става във вторник рано сутринта малко след 3 часа. СОТ системата известява на управителя на магазина, че има влизане със взлом . На мястото открива разбит катинар и звъни на телефон 112. Заради разбитата врата на супермаркета разследващите смятат, че е обран магазина. Част от банкомата открита в района ги насочва да отворят машината. От банката отварят устройството и виждат, че парите ги няма.

Крадците действат много професионално. Разбиват входната врата, след което се насочват към банкомата. Отключват го, вземат парите. Заключват го и изчезват в неизвестна посока

От банкомата са откраднати всичките налични близо 150 000 лева. Парите са били заредени от външна фирма извършваща инкасо услуги. Полицията работи по няколко версии. Водещата е за вътрешен човек, заради начина, по който са действали крадците. 

Всички записи от района се проверяват. Живеещите и работещите близо до магазина не знаят много за обира. 

По данни на столичната полиция от началото на годината са обрани 5 банкомата в София. разкрит е само 1 случай.

Още в репортажа на Васил Детелинов.