Боян Петров остава в тежко състояние, но няма опасност за живота му

Екологът Андрей Ковачев е стабилизиран и ще бъде изведен от реанимацията

24.08.2016 | 12:34 Редактор: Тодор Петров
Боян Петров остава в тежко състояние, но няма опасност за живота му

Алпинистът Боян Петров остава в тежко състояние, а екологът Андрей Ковачев е стабилизиран, след като вчера двамата бяха блъснати от автомобил, управляван от румънска гражданка. Те бяха транспортирани във Военномедицинска академия, като в момента все още са в реанимация.

Екип на Bulgaria ON AIR се срещна с началника на реанимацията във ВМА д-р Евелина Одисеева, за да разбере повече подробности за състоянието на пациентите.

"Андрей Ковачев е в много стабилно състояние и нямаме опасения за живота му. Боян Петров е с много по-тежка и съчетана травма. Водещи са черепно-мозъчната и гръбната травма. Той е в медикаментозен сън и изкуствена белодрбона вентилация , това е част от лечението. Ще направим нови изследвания, за да установим прогреса на нараняванията. В момента е със стабилни жизнени функции. Няма непосредствена опасност за живота му, но състоянието му остава тежко", коментира д-р Одисеева.

От думите й стана ясно още, че не се очаква Андрей Ковачев да бъде изписан, тъй като е претърпял травма на главата и има фрактура на ръката. Вероятно утре ще бъде изведен от реанимацията.