След пожара в Плодвив- четири сгради заличени

Все още не е ясно дали е палежът е умишлен

21.08.2016 | 10:09
След пожара в Плодвив- четири сгради заличени

Пожарът в тютюневите складове в Пловдив е изцяло потушен, четири сгради са напълно унищожени. Това съобщи Цвятко Дешев, говорител на Района дирекция "Пожарна безопасност".

Около полунощ пламъците са овладени. Три екипа от пожарникари дежурят на мястото за максимална сигурност. 

"Пожарът е овладян, ограничен е в периметър. Към момента има огнище от 2-3 квадрата в ъгъла на една от сградите, което пуши, но пожарът е погасен и няма опасност за живеещите в близост”, обясни Цвятко Дешев. 

Най-интензивно е било гореното на ул. „Екзарх Йосиф” и има много нападали части от изгорелите тютюневи складове, но въпреки това районът е обезопасен. 

До около 20:00 часа от пламъците са били унищожени три от складовете и пожарът е бил локализиран, но малко по-късно внезапно се е запалила четвърта сграда, като тя също е била унищожена напълно – от покрива до долу.

"В най-натоварения час до последно работиха около 10 екипа са погасяване на пламъците. Сега броят им е редуциран до три”, коментира Дешев.

По думите му  пожарникарите са успели да спасят сграда, намираща се в близост до горящите тютюневи складове, като тя е леко засегната.

Предстои установяването на причините за пожара чрез пожаротехническа експертиза. Тя ще установи дали се касае за умишлен палеж.