Каракачанов: Турският посланик да си ходи!

БСП и ГЕРБ да откажат всякаква подкрепа от ДПС, призова лидерът на ВМРО

09.08.2016 | 15:06 Редактор: Тодор Петров
Каракачанов: Турският посланик да си ходи!

България трябва да поиска отзоваване на турския посланик Сюлейман Гьокче и прекратяване на преговорите на Турция за членство в ЕС. За това призова лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов. Според него само за една седмица Турция навлиза грубо в българската политика.

"Касим Дал, зам.-председателят на Народна партия "Свобода и достойнство", уж български политик, бе на мегамитинга в Турция, прозвучаха три последователни заплахи, че Анкара ще пусне мигрантите към нас, турската държава на практика укри виновник за тежко пътно произшествие с двама загинали - Фарук Бекташ, който уби на място мотористите Таня и Бойко Бойкови", даде примери лидерът на ВМРО.

На този фон лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ си позволи да говори, че Патриотичният фронт е големият проблем на управлението, обвини още той, цитиран от dnes.bg.

Каракачанов припомня, че в същото време, че през територията на страната преминават безнаказано потенциални и активни терористи, определени от службите като "заплаха за националната сигурност" като зетя на атентатора срещу френския сатиричен седмичник "Шарли ебдо" Шариф Куаши - Мурад Хамид, който е задържан в следствения арест след издадена Европейската заповед за арест по искане на френската прокуратура. Мурад Хамид е бил спрян на 28 юли на турската граница и е бил настанен в Център за нелегални мигранти в България.

Заради всичко това Красимир Каракачанов призовава българските партии да направят "санитарен кордон" около случващото се в Турция.

"Това означава БСП и ГЕРБ да се откажат от всякаква потенциална подкрепа от страна на ДПС, а реформаторите  да се разграничат от Касим Дал. Същото важи и за партията на Лютви Местан, която разчита предимно на изселническите организации", настоява лидерът на ВМРО.   

Според него Турция отново е "болният човек". "Грамадни митинги, на които и нацистите биха завидели, имитират демокрация. Чистката взема брутални размери", предупреждава той.