Неправилно паркиране, гъсеници и котки ... От какво се оплакват софиянци?

Всяка трета жалба пък е за дупка или проблем със знаците на пътя

04.08.2016 | 11:25 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Bulgaria ON AIR

Оплаквания от улици без осветление, боклуци и гъсеници са част всички 1820 сигнала за нередности, които софиянци са подали през последния месец. Всяка трета жалба пък е за дупка или проблем със знаците на пътя. 

Това става ясно от справка в контактния център на Столичната община, пише "Монитор".

Други наболели проблеми са липсата на пътна сигнализация, паркирането и състоянието на парковете и градинките. На интернет страницата call.sofia.bg всеки гражданин може да подаде сигнал за липсващи шахти, опасни дървета, катастрофи, пропаднали улици и други проблеми. От "Московска" 33 ще отговорят на всеки един от тях и ще потърсят решение на проблема.

Само преди месец приключи първият етап от ремонта на улица "Монтевидео" в "Овча купел". "Въпреки знаците постоянно се паркира неправилно. Мотори и коли се движат върху велоалеята", пише в жалбата си софиянец. В друга пък хората се оплакват от лошо изградени пешеходни пътеки по булевард "Ломско шосе", защото "минават страшно много коли и амортизацията за тях е голяма, както и за градския транспорт, който минава от там".

Не са редки случаите, в които майките се жалят от изпочупени и опасни детски площадки. Регистрирано е и оплакване, че сграда на улица "Българска морава" 85 е с опасно надвиснал покрив, който може да се стовари на главите на пешеходците.

Съседи пък често се жалят, че комшиите им си пазят места пред блока с туби и щайги. Софиянец дори се е ожалил от сладкарница на булевард "Шипченски проход", чийто собственик си пазел паркинг за колата си със столове. 

Не липсват и комични ситуации и жалби. Гневна софиянка се е жалвала от "лошо отношение на служителката от обществената тоалетна в Южен парк".

Друг е недоволен от съседката си, която отглеждала над 20 бездомни котки пред блока си в жк "Яворов". Писаните сеели зарази, мяукали и ръсели бълхи навсякъде.

Бдителен гражданин пък е алармирал за насекоми и гъсеници в цветята пред блок 23, както и в двора на черквата "Света Троица". "Моля, да се предприемат действия за обезпаразитяване", настоява той.

Четете още новини в Dnes.bg