На Силистар се събира незаконна такса за вход - не плащайте!

Достъпът за плажа е безплатен, посочи кметът на Царево Георги Лапчев

26.07.2016 | 17:04 Редактор: Ирина Георгиева
На Силистар се събира незаконна такса за вход - не плащайте!

На плажа Силистар събират незаконна такса. От община Царево призовават туристите да не плащат за достъп до ивицата, тъй като плажът е безплатен, информира БНР.

Днес на плажа са се събирали по две такси, алармираха почиващите. Ваня Цветкова разказа, че сутринта е била спряна още на пътя, който води към плажа от двама мъже, които й поискали 1 лев. Издали й касова бележка, а при опит да спре колата си на импровизирания паркинг, други хора й поискали за това още 4 лева.

"И тук до самия паркинг ми казаха, че тези лъжат, които събират един лев. Кой лъже, кой  - не, никой не знае", добави тя.

Междувременно кметът на Царево Георги Лапчев призова хората да не плащат за вход. По думите му никой няма право да вземе пари и да се крие зад такси и всякакви пропускателни  режими. 

"Да определя едва ли не сумата, която взема от хората, когато те се намират на пътя, който е между централния плаж и плажа на Силистар", посочи той.

Има поставени табели, на които е посочено, че достъпът до плажа е безплатен и не може някой да събира пари за това, добави Лапчев. Той поясни,че при проверка на място обикновено своеобразните концесионери си тръгвали.