Миграционният натиск от Гърция - повече от спокоен

По повод охраната по българо-турската граница и изграждането на оградата гл. комисар Георги Костов имал уверението, че ще бъде готова до края на годината

22.07.2016 | 17:40 Редактор: Ирина Георгиева
Миграционният натиск от Гърция - повече от спокоен

Повече от спокоен е миграционният натиск от Гърция. Това заяви главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов пред журналисти в Бургас. Той е на посещение в морския град във връзка с инспекция на охраната по границата, информира "Фокус".

"Там имаме не повече от 300 пробива. Там не е проблем миграционният натиск, защото при задържане на тези незаконно проникнали в страната чужденци, има процедура, при която в рамките на 24 часа след приключване на наказателното производство срещу тях, те биват връщани в гръцките бежански центрове, където следва и да бъдат", посочи гл. комисар Костов. 

По повод охраната по българо-турската граница и изграждането на оградата там той заяви, че има вероятност ремонтните дейности да приключват до края на годината. 

"Изключително тежък е релефът. Това е един много голям труд, който фирмите извършват там - с едни подходи и една непристъпна, гориста местност. Имам уверението, че до края на годината ще се справят. Мнението и на колегите, които са на терен е, че след като възпрепятстващото съоръжение се изгражда, натискът рязко пада", допълни гл. комисар Георги Костов.