Всичко е наред по границата с Турция, каза Николай Ненчев

Министърът на отбраната заяви, че не е имало разногласия с премиера по отношение на политиките, които води правителство

20.07.2016 | 15:29 Редактор: Луиза Божинова
Всичко е наред по границата с Турция, каза Николай Ненчев

Всичко е наред по границата с Турция, на този етап е спокойно. Взели сме всички превантивни мерки. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев във връзка със ситуацията по границата с южната ни съседка.

Пред журналисти той заяви, че е отговорен морално и професионално за сигурността на България, затова е и толкова внимателен. "Търся максимална политическа и парламентарна подкрепа. Ако хвърлите и дори един съвсем бегъл поглед, ще видите, че всички законопроекти, всички решения на Народното събрание, са минали с много по-голяма подкрепа от подкрепата за правителството“, посочи Ненчев след срещата му с ГЕРБ.

Министърът на отбраната е категоричен, че не е имал никакви разногласия с министър-председателя Бойко Борисов по отношение на политиките, които води правителство и в частност Министерство на отбраната.

"Коментирахме нашите общи действия. Постигнахме изключително много в сферата на отбраната. Приехме програма за развитие на отбранителните способности, общ Аir Policing и документи, които са от стратегическо важно значение, включително и план за развитие на отбранителните способности", съобщи министър Ненчев. "Преди известно време приехме проектите за модернизация на Българската армия“, добави той.

На въпрос дали има разминавания с премиера, той посочи, че няма такива. "Днес за пореден път заявих, че съм имал винаги изключително добра комуникация с министър-председателя. По всеки един въпрос, всичко онова, което съм поискал в сферата на отбраната, съм го получил“, каза Ненчев, цитиран от "Фокус".