fallback

8 КПП-та се грижат за сигурността на туристите в Слънчев бряг

Те работят усилено от 19:00 ч. на 1-ви юли, съобщи директорът на МВР-Бургас Калоян Калоянов

04.07.2016 | 12:26 Автор: Мария Аладжова

Това лято така широко обсъжданите след престрелката в Слънчев бряг КПП-та са 8 на брой, съобщи директор на ОД на МВР-Бургас Калоян Калоянов по време на церемония по отбелязване на професионалния празник на служителите от МВР.

„Контролните пунктове работят усилено от 19:00 ч. на 1-ви юли”, уточни той. По думите му служителите на КПП-та спазват стриктно посочените указния. Комисар Калоянов уточни, че в указанията се посочва да се проверяват лица и автомобили с рисков профил. „Това означава, че нямаме 100 % контрол на всички преминаващи през въпросните КПП”, поясни той, цитиран от "Фокус".

Според Калоянов полицейското присъствие не е фактор, който води до отлив на туристи. „Факт е, че полицейското присъствие води до един друг резултат, който ние вече отчитаме и това е намаленият брой на престъпленията на територията на Община Несебър”, обясни комисар Калоянов.

По думите му полицейското присъствие е намалило престъпления, които са се наблюдавали преди години като грабежите по улиците в тъмната част на денонощието. По мнението на комисаря полицейското присъствие може да доведе до дискомфорт само на търговските обекти, които имат притеснение от такъв вид контрол. 

fallback
Още от България
fallback