От ГЕРБ предлагат профилактични наркотестове за учениците

Това може да послужи като превантивна мярка срещу употребата на наркотични вещества, заяви Цветан Цветанов

30.06.2016 | 14:45 Редактор: Мария Аладжова
От ГЕРБ предлагат профилактични наркотестове за учениците

С колеги народни представители сме поставили въпроса защо да не се предвиди в профилактичните изследвания, които се правят на учениците, да няма и тест за наркотици. Ако имаме навременната намеса, можем да запазим много от тези деца.

Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и шеф на комисията по вътрешна сигурност Цветан Цветанов по време на дискусионен форум в парламента по повод 26-ти юни – Международен ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик на наркотици, предаде "Фокус".

Кръглата маса бе инициирана от Общинските съвети по наркотични вещества (ОбСНВ) и Превантивно информационни центрове (ПИЦ), които са основни изпълнители на Националната стратегия за борба с наркотиците. 

Цветанов припомни, че в парламентът отхвърли искането за легализирането на марихуната за медицински цели. „Уверявам ви, че ще противодействаме ефективно на целящите тези тенденции да бъдат прокарани в българското общество. В Народното събрание мнозинството срещу употребата на наркотични вещества ще бъде по-голямо”, подчерта той.

Същата позиция споделиха и шеф на здравната комисия към НС Даниела Дариткова, както и председателят на образователната комисия Милена Дамянова, които също присъстваха на дискусията.