НЗОК очаква 70 млн. лева до края на ноември

Средствата ще се от отстъпки в цените на лекарствата, които касата плаща

23.06.2016 | 18:10 Редактор: Мария Аладжова
НЗОК очаква 70 млн. лева до края на ноември

Здравната каса очаква 70 милиона лева да постъпят до края на ноември в бюджета ѝ, предаде БНР, като парите са от отстъпки в цените на лекарствата, които касата плаща.

Надзорният съвет на НЗОК е утвърдил и допълнителен брой направления за специалисти, издавани от  личните лекари във Враца, Добрич, Благоевград, Велико Търново, Смолян и Ловеч. 

Диспансерното наблюдение на пациенти със сърдечно-съдови  заболявания и със сърдечни и съдови импланти и  транспланти ще се извършва само от лекар-специалист по  кардиология до края на първата година от интервенцията е решено още от Надзорния съвет. 

Взето е решение да се въведе пилотен проект за пръстова автоидентификация в 20 лечебни заведения с най-голям брой хоспитализации за миналата година. Заради проблеми със сключването на договорите на няколко болници в столицата със здравната каса, сред които и УМБАЛСМ "Пирогов"  Надзорният съвет е възложил на управителя на здравната каса  да освободи от длъжност директора на Районната здравно-осигурителна каса София - град.