Служители на летище "София" на протест

Чиновници и синдикати недоволстват срещу концесия на столичната аерогара

23.06.2016 | 14:26
Служители на летище

Множество служители на летище "София" и синдикати изразиха недоволство от концесията на столичната аерогара. Те смятат, че страната ни ще загуби много повече пари, ако летището бъде отдадено в частни ръце.

"Опитът в България показва точно това, че няма една успешна концесия, няма запазено предприятие в целостта, в която е било. Това, което  най много ни притеснява е, че ще ни бъдат орязани  всички социални придобивки. Както е тръгнало в скоро време, да концесионираме България ли", констатират недоволните служители.

"Когато дойде концесионер той ще подхвърли 20, 7, 10 процента на вас, на мен, а всичко останало ще отиде в Германия, Франция, Италия, това е тъмна сделка, тоест тези, които са за концесията в момента, ще харчат комисионните на някои екзотичен остров след време", обясняват протестиращите чиновници

Транспортният министър Ивайло Московски каза, че недоволството на служители и синдикати няма да прекрати процедурата за концесия. Днес обаче тя е спряна временно заради подадена жалба в КЗК. Концепцията на правителството е летище София да бъде дадено на концесия за 35 години.