Меглена Кунева ще подкрепи кандидатурата на РБ за президент

"Но аз ще продължа като министър на образованието и науката", заяви вицепремиерът

12.06.2016 | 13:26 Редактор: Луиза Божинова
Меглена Кунева ще подкрепи кандидатурата на РБ за президент

С удоволствие ще подкрепя кандидатурата на Реформаторския блок за президент, но аз ще продължа като министър на образованието и науката.

Това каза вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева пред БНР. По думите й колебание в решението няма.

"Няма никакви сериозни причини да се колебаем в решението си и че няма да можем да го изпълним. Ако някой има нюанс, че няма да се стигне до обща кандидатура в мисленето това са лични страхове”, подчерта Кунева.

"Когато подписахме своето обещание да създадем Реформаторски блок това включваше явяването на всички поредни избори , включително и изборите за президент преди да направим следващи крачки”, припомни тя.

"Аз не виждам защо в момента трябва да се разсейваме от нещо, което първо вече сме си обещали, второ в което сме сигурни, че трябва да изпълним и трето, по което няма противоречия, а то е да излезем с обща кандидатура на Реформаторския блок за президент", каза вицепремиерът.

Меглена Кунева каза, че Реформаторският блок все още не е издигал обща кандидатура за президент и всички желания трябва да си останат на това поле.

"Смятам, че спокойно можем да питаме всичките си членове. Аз съм присъствала на няколко събрания по места, където абсолютно спонтанно са казвали: "Ето, този човек може да ни обедини”, добави тя.