"Денят на бащата" в Националния военноисторически музей

От 10.00 до 18.00 часа входът е свободен, ще има много забавления, атракции, игри и награди

11.06.2016 | 11:27 Редактор: Луиза Божинова

Днес в Националния военноисторически музей ще проведе "Ден на бащата".

От 10.00 до 18.00 часа входът е свободен, ще има много забавления, атракции, игри и награди.

Специално за събитието Българската армия ще представи военни автомобили от Сухопътните войски - "Мерцедес" и "Хамър", катапултна седалка на ВВС, високопроходима линейка, участвала в мисии.

Посетителите ще се почувстват като войници в кабините на ракетен комплекс "2К 52 ФРОГ "Луна-М" и вертолет "Ми-24". Ще бъдат предизвикани да се изкачат по 8-метрова стена за катерене и да се присъединят към скаутския лагер на открито, в състезателните тренажори ще се превърнат в пилоти от Формула 1.

Ще бъде обособено пространство и за бебета, в което със специални активности ще се насърчава партньорството между родителя и детето. Конструктор за млади откриватели, сглобяване на къщички и колички, видеоигри, решаване на загадки, приказки за парите и разнообразни интерактивни игри ще присъстват в програмата.

Директорът на военния музей доц. д-р Соня Пенкова заяви пред "Фокус", че посетители ще ги очакват интересни игри, в които могат да научат повече за автомобилите с 3-лъча звезда, ще има специален военен джип кът, в който децата ще могат да се забавляват и да покажат с рисунка как изглежда един истински джип, какъвто биха искали да имат.

Посетителите ще могат да си направят и снимка, която да бъде изготвена на магнит и да си я отнесат вкъщи за спомен.

На надуваема писта децата ще управляват най-новите модели картинг колички, а с играта "Троп трайк" ще трябва да преминат през лабиринт, спазвайки пътните знаци.

Любителите на колоезденето ще се забавляват с едни от най-атрактивните модели велосипеди. Тези, които искат да спечелят детско колело, могат да се включат в състезание по колоездене. Успешно финиширалите ще участват в томбола в края на деня.