МОН избира измежду 8 проекта на учебници по история и цивилизации за V клас

Оттук нататък просветното министерство ще работи бързо, за да може учениците да имат нови учебници по история, увери Меглена Кунева

10.06.2016 | 15:26 Редактор: Ирина Георгиева
МОН избира измежду 8 проекта на учебници по история и цивилизации за V клас

В Министерство на образованието и науката (МОН) са внесени 8 проекта на учебници по история и цивилизации за V клас, съобщиха от ресорното ведомство. Проектите са на издателствата "Анубис", "Архимед 2", "Булвест 2000", "Даниела Убенова - Даниела Биланска", "Питагор", "Просвета Плюс", "Просвета – София" и "Св. Георги Победоносец". 

Внесените документи бяха отворени днес по време на открито заседание на Комисията по организация на процеса по оценяване и одобряване на проектите. На събитието присъстваха представители на издателствата. 

Оттук нататък МОН ще работи бързо, за да може учениците в V клас да имат нови учебници по история, увери просветният министър Меглена Кунева.

В Комисията по оценяване на съдържанието на проектите участват 7 души - учители, преподаватели и научни работници от БАН, както и експерт от РИО. Други 6 души ще оценяват графичния дизайн и полиграфическото изпълнение на учебниците. 

До средата на юли комисията в МОН трябва да приключи работа, за да може след това учителите в страната да изберат по кой от одобрените от министъра учебници ще преподават през следващата учебна година.