Две деца са сериозно ранени след инцидент до черешова градина край Бургас

Каруца е затиснала децата по време на черешобер в района

06.06.2016 | 14:50 Редактор: Мария Аладжова
Две деца са сериозно ранени след инцидент до черешова градина край Бургас

Кон с каруца се е обърнал снощи в района на черешовата градина до Бургас и затисна четири деца от Сливен, предаде кореспондент на Bulgaria ON AIR. Децата са настанени в бургаската болница, две от тях са с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

Инцидентът се е случил по време на черешобер, който традиционно се извършва от ромски фамилии от Сливенско и Котелско. Работят и деца, въпреки че работодателите нямат право да наемат малолетни. 

Каруцата е управлявана от 12-годишния Асен. В нея са се возили още неговите братчета и сестрички, родителите му и бабата, която също е пострадала. Момчето е ударило коня, той се подплашил, побягнал и каруцата се е преобърнала, затискайки децата в нея.

Децата са постъпили снощи в бургаската болница и спешно им е направен скенер. И двете са с опасност за живота и са поставени под наблюдение. Възръстната жена е с фрактура на втора ребрена дъга и мозъчно сътресение.

От Инспекцията по труда съобщиха, че започват масирани проверки по черешовите масиви, за да се провери как се наемат ромите, с какви договори работят и защо се използва детски труд. 


1
0 rate up comment rate down comment 0
гост
преди 7 години
АМИ КАТО МАЛКИ НЕ ГИ УЧИМЕ НА ТРУД ТЕ КАТО ГОЛЕМИ ОТКАЗВАТ ДА РАБОТЯТ. Сигнализирай за неуместен коментар