Депутатите от БДЦ се скараха, групата се разпадна

Промени в комисиите НС и отказ на допълване на името причиниха раздори

03.06.2016 | 13:55 Редактор: Тодор Петров
Депутатите от БДЦ се скараха, групата се разпадна

Парламентарната група на БДЦ може и да се разцепи, след като по настояване на единия й съпредседател Красимира Ковачка бяха направени промени в комисиите в НС. Те засегнаха Светлин Танчев, Борислав Иглев, Георги Ковачев, Румен Йончев и Явор Хайтов.

Спорът започна след като Танчев поиска в името на парламентарната група да бъде допълнено името на новосформираната му коалиция "Народен съюз", но пък това не се хареса на Ковачка.
 
"Промените не са съгласувани с нас, няма решение на ръководството на групата, няма подпис на другия съпредседател Светлин Танчев", коментира Румен Йончев, който е лидер на партия "Народен съюз".

Ковачка пък упрекна депутатите от Народен съюз, че не взимат решенията си в групата с дебат, ами ги съобщават през медиите. Според нея заплахите за напускане на групата на БДЦ от депутатите на НС са опит за извиване на ръце и от ЛИДЕР няма да позволят да се превръщат в заложници, пише dnes.bg.

Под исканията за промените в комисиите стоят подписите само на 8-те депутати от партията на Ковачка, а парламентът се съобрази с тях.

Във Вътрешната комисия Явор Хайтов, който е бивш зам.-министър на вътрешните работи, беше заменен от екс телевизионния водещ Росен Петров, а вместо Румен Йончев председател на Комисията за българите в чужбина стана Стефан Кенов. В Комисията за борба с корупцията Георги Ковачев е подменен с Чавдар Пейчев.

В следствие на скандалите петима депутатите от парламентарната група на БДЦ я напуснаха и тя се разпадна. Това са зам.-председателят на парламента Явор Хайтов, Румен Йончев, Светлин Танчев, Георги Ковачев и Борислав Иглев.

И петимата са част от новата партия "Народен съюз", която води разговори с АБВ за нов парламентарен и политически съюз.


1
1 rate up comment rate down comment 0
dodi.nikolov@abv.bg
преди 7 години
Фалшива партия, фалшив лидер, фалшиви и депутатите. Какво има да ги коментираме! То бива бива ***, ама като тия *** не бива! Ще се изядат помежду си, такава е съдбата на предателите. В помийната яма.Танчев и сие неможаха де вземат партията на Бареков но сега наистина черна катка им мина пътя ,това ви е последна момчетаДа се разпада това НС! Никога не е имало подобно долнопробно, курвенско, предателско и гнусно НС! Това трябва да приключи час по-скоро. Всички вън! И държавата да започне на чисто.Всичко това се случва на фона на това, че миналата седмица "Народен съюз", АБВ и движение "Гергьовден" обявиха създаването на Политически и обществен съвет за контрол над изпълнителната власт и изготвяне на законопроекти.*** се събира в една кофа. Сигнализирай за неуместен коментар