Поздрав за 24 май от Народното събрание

БСП и ГЕРБ с партийни пожелания

20.05.2016 | 18:32 Редактор: Васил Детелинов
Поздрав за 24 май от Народното събрание

В навечерието на 24 май, две от партиите в Народното събрание излязоха с декларации по повод деня на славянската писменост и култура. С патриотичен тон от БСП се обърнаха към премиера Бойко Борисов, за да поискат повече пари за образование. Гарантирано от ГЕРБ пък обещаха да подкрепят предложенията и идеите на българските учители.

Минути след началото на парламентарния контрол, от БСП изненадващо решиха да прекъснат отчета на министрите. С няколко листа в ръка депутатът от левицата  Мариана Бояджиева застана на трибуната за да посочи пропуските на управляващите в образованието и честити 24 май.

 "БСП от създаването си преди 125 години до днес осъзнава и цени приноса на будителите на България . Честит да е празникът на всички, които със словото и българската писменост, със своя труд и творчество продължават делото на Кирил и методи. Да живее България, честит празник."-обяви социалстиката Марияна бояджиева.

Засегнати от критиките в сферата на образованието от ГЕРБ веднага реагираха. Без предварително написани думи Галя Захариева, гарантира на учителите че работят в защита на интересите им.

  "Парламентарната група на ГЕРБ и правителството на ГЕРБ стоят зад всяка ваша дейност и инициатива. Ние сме хората, които сме готови да подкрепим всяка една благородна кауза в името на това нашите деца да са по- подготвени и устойчиви граждани на нашата дружина,ъ- родина"-обяви Галя Захариева.

 Заради ангажимента на депутатите около тържествата за 24 май по избирателните райони, народните представители ще се върнат на работа на 25 май , но не от 9, а от 11 часа.