Синът на убитата двойка в Пловдив остава в ареста за още 24 часа

По думите на адвокатката му разследващите се опитват да го задържат зад решетките и "явно са изфабрикували нещо друго"

18.05.2016 | 18:31 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Dnes.bg

Срещу пловдивския полицай Венцислав Караджов е взета полицейска мярка "задържане под стража" за 24 часа, съобщи в. "24 часа". Адвокатката му Зоя Тошкова е пред Първо РУП в Пловдив и чака да бъде извикана във връзка с новия арест на клиента си.

По думите й разследващите се опитват да задържат зад решетките полицая и "явно са изфабрикували нещо друго". Тя предполага, че става въпрос за неправомерна стрелба на огнестрелно оръжие в района на пловдивско село от страна на полицая и малолетния му син. 

При разпитите в полицията детето споделило, че е стрелял с баща си край селото. Отношенията между Караджов и родителите му са били силно влошени, потвърди Тошкова.

"Имало е много преписки в прокуратурата по жалби, подадени и от двете страни. Полицай от Второ РУП не веднъж са съставяли на Караджов и родителите му предупредителни актове", уточни адвокатката му.

Припомняме, че вчера в Пловдив бяха открити телата на възрастни съпрузи. Убитите имат син, който е полицейски служител. От няколко години е оперативен работник в Икономическа полиция.