Министър Ненчев доволен от включването на армията в опазване на границата

"Правителството винаги трябва да е под заплаха, за да работи добре", коментира той

09.05.2016 | 14:22 Редактор: Тодор Петров
Министър Ненчев доволен от включването на армията в опазване на границата

Военният министър Николай Ненчев определи включването на армията в опазването на българската граница като "положително". От думите му стана ясно, че при необходимост ще бъдат командировани още военнослужещи. 

Той коментира и обстановката по българо-турската граница: 

"Няма кой знае колко голяма интензивност. Справяме се на този етап чудесно, коментирахме и с началника на отбраната, ако е необходимо, да изпрати и допълнително хора, които да окажат както логистична, така и подкрепа на "Гранична полиция" в опазването на границата." 

Министър Ненчев коментира и промените в Изборния кодекс. 

"Аз съм дълбоко убеден демократ и вярвам, че всеки български гражданин, където и да се намира в света, трябва да има право да изрази своя вот", каза той, цитиран от БНР.

На въпрос дали стабилността на правителството е заплашена след изявленията на Валери Симеонов, че ако ГЕРБ подкрепи ветото на президента, НФСБ ще напусне коалицията, Ненчев отговори: 

"Правителството винаги трябва да се чувства под заплаха, за да си върши работата, така е в демократичните страни. Предполагам, че този дебат ще бъде интензивен в първите дни, след като парламентът започне своята работа. Надявам се да се прояви по-голям разум."