Второкласник отправи искане към Меглена Кунева

8-годишният Боян предложи в графата "забележки" да се отразяват и похвалите към децата

05.05.2016 | 17:30 Редактор: Мария Аладжова
Второкласник отправи искане към Меглена Кунева

Второкласникът Боян Ганев е написал писмо до Меглена Кунева, в което моли образователния министър да промени графата "забележки" в бележниците и дневниците в школата.

Ученикът е приятел на педагогическия съветник в своето училище и неведнъж се е захващал с отговорни задачи. Именно благодарение на неговото предложение, от Министерството на образованието обмислят от следващата учебна година забележките в бележника да се казват "бележки". В графата ще се отбелязват не само критики, но и похвали към децата. 

Според Боян, ако целогодишно се поощряват добрите постъпки, както се наказват лошите, това би намалило агресията между учениците, а и самото ходене на училище би станало по-приятно за всички.

Всъщност 8-годишният Боян е познат зрителите на Bulgaria ON AIR от инициативата "Книги за смет". Преди по-малко от месец той предаде пластмасови отпадъци и се сдоби с нова книжка. Днес второкласникът в столичното 51-о СОУ беше поканен на среща с Меглена Кунева, откъдето също си тръгна с две енциклопедии за животните.

Сядайки на стола на Меглена Кунева, Боян се зарече, че когато забележи нередност или несправедливост, отново ще алармира институциите.

Цялата история вижте в репортажа на Ива Григорова и оператора Валери Цветанов: