Интезивен трафик по АМ "Струма" и главен път Е-79 в посока София

Полицейското присъствие в благоевградска област е засилено

02.05.2016 | 13:55 Редактор: Ирина Георгиева
Интезивен трафик по АМ

Изключително интензивен е трафикът по AM "Струма" и Главен път Е-79 в посока София. Това съобщи дежурният служител в Областна дирекция на МВР – Благоевград за "Фокус".

Засилено е полицейското присъствие в областта като на различни места са разположени полицейски патрули, които следят за спазване правилника за движение по пътищата и осъществяват организация, с която се цели да не се допуска образуването на задръствания. 

По пътя между ГКПП "Кулата - Промахон" и Кресненското дефиле са се образували частични колони от автомобили. На граничния пункт движението също е доста натоварено, но към момента няма струпвания на леки и товарни автомобили. 

Три коли са катастрофирали непосредствено след тунела при Железница около 12:30 часа. Няма пострадали, но има нанесени материални щети.

В рамките на приблизително 20 минути автомобилите са били изтеглени от пътното платно и щетите са били отстранени. 

От МВР и Агенция "Пътна инфраструктура" е създадена необходимата организация за справяне с очаквания по-интензивен трафик. От 14.00 и 20.00 часа ще бъде въведена забрана за движение на тежкотоварни превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътни направления. 

В Благоевградска и Кюстендилска области ограничението ще бъде в сила за автомагистрала "Струма", главен път Е – 79 и път II-19 Симитли - Гоце Делчев.