Нагли крадци откраднаха кутии с дарения за болно момче

Средствата се събират за 23-годишния Николай Попов, който е с диагноза левкемия

28.04.2016 | 10:35 Редактор: Ирина Георгиева
Снимка: Facebook

Нагли апаши от Пловдив откраднаха даренията за болно момче, съобщи в. "24 часа". Крадците са задигнали парите от 2 кутии, в които са се събрали средства за 23-годишния Николай Попов. Момчето е с диагноза левкемия и са му необходими 200 000 евро за трансплантация в чужбина. 

Приятели на Ники няколко месеца събират пари за лечението му по всякакъв начин - организират концерти, продават изкуство, а част от парите се събират в кутии за дарения. Две от тях обаче са откраднати от хипермаркет и заведение за бързо хранене. 

Бащата на Ники, Тодор Попов обясни, че крадците се представили за хора от дарителската кампания и са злоупотребили с доверието на служителите на обектите. Работниците съответно са им предоставели събраните средства. Бащата на болното момче призова хората да бъдат по-предпазливи и да не се предоверяват на случайни хора.

Преди време кутии с дарения са били откраднати от хранителен магазин в Пловдив и от обект в Пазарджик. Средства от тях могат да бъдат събирани само от родителите на Ники и представители на "Кауза Ники", които се легитимират с необходимите документи.

Васил Киризиев заяви, че това е абсолютно грозно деяние на човек, който няма абсолютно никакъв морал и не може да си представи колко усилия коства на хората да направят тази кампания. "И ти да посегнеш на тези пари означава, че ти убиваш един човешки живот", смята той.

Всеки, който иска да помогне и да дари средства за болното момче може да го направи чрез кутиите, дарителските сметки и DMS номер. Пари на ръка не се събират.

В момента Ники е на лечение в Германия, съобщи баща му. Той благодари на всички, които са помогнали и добави, че момчето вече е преминало през две химиотерапии. В момента се търси донор. Необходими са още 40 хиляди евро за лечението му, като за голяма част от тях се разчита именно на кутиите с дарения. Полицията разследва наглите кражби.

Ако желаете да дарите средства за лечението на Ники, можете да го направите чрез PayPal, дарителските сметките посочени по-долу, както и чрез sms с текст DMS NIKI на телефон 17 777.
PayPal: bacepoppy@gmail.com
Дарителски сметки:
В лева: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)
IBAN: BG42CECB979040C4360100
В евро: ЦКБ АД Клон Пловдив Б-я (BIC: CECBBGSF)
IBAN : BG56CECB979044C4360100
Николай Тодоров Попов