Великденски пазар ще зарадва софиянци на Цветница

Той ще се състои днес от 10.00 до 19.00 ч. на ул. "Оборище", в отсечката между храм-паметника "Св. Александър Невски" и бул. "Васил Левски"

24.04.2016 | 11:15 Редактор: Ирина Георгиева
Великденски пазар ще зарадва софиянци на Цветница

Над 70 български производители на храни и напитки, както и творци на ръчно изработени аксесоари и бижута, ще се включат във Великденския фермерски пазар в столицата. 

Той ще се състои днес от 10.00 до 19.00 ч. на ул. "Оборище", в отсечката между храм-паметника "Св. Александър Невски" и бул. "Васил Левски", съобщиха организаторите - Столичната община, "Пазари Юг" ЕАД, фондацията "Биоселена", Българското дружество за защита на птиците и "Хранкооп". 

За втори път след Коледния фермерски пазар, състоял се на същото място през миналия декември, инициаторите обединяват усилията си за голяма празнична среща на жителите и гостите на София с производители на чиста храна от цялата страна.

Седмица преди Великден, посетителите ще могат да изберат за трапезата си сезонни зеленчуци, хляб и печива с квас, мед и пчелни продукти, крафт бира, сокове и сиропи, сладка и конфитюри, билки и подправки, млечни и месни продукти. Всички продукти ще бъдат предлагани лично от своите производители.

За празничното настроение на присъстващите ще има жива музика от 16.00 до 18.00 часа. Ще има и арт зона с ръчно изработени авторски сувенири, аксесоари и занаятчийски изделия, работилници за боядисване на яйца, издателства с книги на кулинарна и детска тематика. 

Кулинарна зона пък ще предлага сладки и солени изкушения за хапване на място.

Още новини четете в Dnes.bg