fallback

Нови правила за автогарите предвижда Ивайло Московски

Предвиждат се промени и в цените на превоза

18.04.2016 | 22:42 Автор: Вероника Цветанова

Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че ще бъдат предприети незабавни действия по въпросите, които се отнасят до коригирането на Републиканската пътна мрежа, изработването на Категоризация на автогарите и въвеждането Методика за ценообразуване на техните услуги, съобщи "Фокус".

Във връзка с националната транспортна схема, министър Московски заяви, че ще бъдат разработени изцяло нови принципи и критерии за определяне на маршрутните разписания и часовете на тръгване и пристигане.

По думите му критериите ще бъдат съобразени и с разписанието на влаковете. Срокът за работа ще е 3 месеца.

Относно Категоризация на автогарите и методиката на ценообразуване за услугите на превоз, министър Московски възложи незабавното сформиране на експертен екип с участието на представители на бранша, който в срок от три месеца да приключи с работата.

В момента цените за ползване на автогарови услуги се формират свободно, независимо от големината на населеното място и на пътникопотока, а съгласно законодателството. Идеята е автогарите да се разделят на три категории, което ще послужи за определяне на прага на ценообразуването.

Сред основните теми, които Националното сдружение засегна на срещата с министър Московски, бяха нерегламентираните превози и борбата със сивия сектор.

fallback
Още от България
fallback