Протест пред СОС заради поскъпването на билета за градския транспорт

Протестиращите искат оставката на Центъра за градска мобилност и на ръководството на Столична община

14.04.2016 | 11:41 Редактор: Мария Аладжова
Протест пред СОС заради поскъпването на билета за градския транспорт

Пред сградата на Столичния общински съвет (СОС) граждани протестират срещу поскъпването на цената на билета за градски транспорт, сред тях има и общински съветници от БСП, предаде БНР. 

Хората искат оставка на Центъра за градска мобилност и на ръководството на Столична община.
 
Общинските съветници от БСП, коалиция "Сердика" и "Политическа група 5" са категорични, че няма да подкрепят новата цена.

На днешното заседание на Столичния общински съвет ще стане ясно дали ще се увеличи с 60% цената на билета за пътуване в градския транспорт. Има вероятност да бъде прието решението на реформаторите, годишната карта за всички линии да поевтинее и вместо 500 лева да струва 365. Ако бъде взето това решение, става възможно ГЕРБ да си подсигурят мнозинство и да приемат предложението на Центъра за градска мобилност за поскъпване на билета, коментира за "Хоризонт" общинският съветник от коалиция "Сердика" Тодор Цанев.

Междувременно в Бургас, в серия обществени обсъждания, представят електронната билетна система, която ще бъде въведена в градския транспорт от 1-ви юни. Новият начени на таксуване е част от големия проект "Интегриран градски транспорт", по който изцяло бяха подменени автобусите в морския град, предстои промяна и в тарифната политика на общината, която въвежда нов принцип – плаща се толкова, колкото се ползва.