Маскирани пребиха лекар с тръби

Проф. Стефан Станчев е получил сериозни травми в областта на главата и най-вероятно ще загуби едното си око.

05.04.2016 | 18:59 Редактор: Кристина Михайлова
Маскирани пребиха лекар с тръби

Малко след 7 часа сутринта професор Стефан Станчев разхожда кучето си в столичния кв. Бели брези, както обикновено. На паркинга спира черна кола, от която излизат двама маскирани мъже и пребиват лекаря с метални тръби. Свидетели няма, но според съседи нападението е планирано. Описват Станчев като спокоен и възпитан човек.

Към 10 часа започва операцията на 58-годишния лекар. Колегите му от болница Св. Анна успешно се справят с лицево-черепната травма. След това се заемат с операция на окото му, което обаче най-вероятно няма да бъде спасено.

Професор Станчев не е получавал заплахи, нито пък някой се е оплаквал от него, казват колегите му. Обратното обаче твърдят близки на пребития доктор, които са били разпитани от полицията.

Здравният министър също коментира нападението като дългогодишен колега и приятел на проф. Станчев. "Така не може! Държавата е държава, когато такива неща не се случват", заяви Петър Москов. Лекарят ще остане в болницата до пълното си възстановяване, което може да продължи няколко месеца. Доколко психологическият стрес ще бъде преодолян, не е ясно.

Вижте още в репортажа.