Цецка Цачева заплаши Георги Кадиев със съд

Председателят на парламента призова независимия депутат да спре да я обвинява в протекции над шефа на ДАИ

01.04.2016 | 12:18 Редактор: Тодор Петров
Цецка Цачева заплаши Георги Кадиев със съд

Председателят на парламента Цецка Цачева призова независимия депутат Георги Кадиев да сложи точка на обвиненията си към нея, че е протежирала арестувания шеф на ДАИ. Ако това не стане, Цачева даде да се разбере, че е готова да се види с Кадиев в съда, предаде Dnes.bg.  

Още по темата

Повод нейното обяснението й стана поредното обвинение на депутата към нея. От трибуната той повтори твърденията си от вчера, че задържаният шеф на ДАИ Цветелин Цветанов е човек на Цачева и ГЕРБ-Плевен. Кадиев намекна, че това е корупционна връзка.  

Той обвини ГЕРБ и че си прикрива следите, а шефката на парламента, че е съдействала името на шефа на ДАИ да се изтрие от сайта на НС, където е фигурирало като съветник на депутата от ГЕРБ-Плевен Владимир Николов.   

"Всеки народен представител има право да излъчи свои нещатни сътрудници. Нито председателят, нито зам.-председателят има отношение към тях", каза Цачева. Тя потвърди, че Цветанов е свален като съветник на Николов от сайта на НС.  

Според Цачева обаче не е редно от това да се правят внушения, които излизат от рамките на нормалния тон.  

"Изправена съм пред вас, пред депутатите и пред българските граждани. И дали по ваша инициатива, както досега, или по моя, може би няма лошо да се видим и в съда", каза Цачева.  

Преди това депутатката от ГЕРБ Снежана Дукова разкритикува Кадиев, че говори неистини. "Но нито веднъж не чух да каже нещо за поръчките за милиони на неговата съпруга", каза тя.