Биячът от "Черни връх" пуснат срещу 4 000 лева

Това реши Софийски градски съд, след като прокуратурата обжалва решението на по-долната инстанция да пусне мъжа от ареста

29.03.2016 | 14:29 Редактор: Ирина Георгиева
Биячът от

Биячът от "Черни връх" остава на свобода под гаранция от 4 хиляди лева. Това реши Софийски градски съд, след като прокуратурата обжалва решението на по-долната инстанция да пусне мъжа от ареста.

Ако Симеон Христов бъде осъден за нанасяне на лека телесна повреда, го грозят между 1000 и 5000 лева глоба. 

Още по темата

Припомняме, че непосредствено след инцидента Христов обясни, че е карал с 50-60 км/час, когато тъмен автомобил е навлязъл от локалното платно в лентата без предупреждение, с което предизвикал челен сблъсък между него и автомобилът, който е бил засечен.

Веднага след удара се опитал да помогне на жена си, която пострадала. Следващият момент му се губи. Знае обаче, че започнал да търси телефона си, за да се обади на спешна помощ и на полицията.

"Ударът беше достатъчно силен, има моменти, които ми се губят", коментира тогава той. 

По думите му ръката на жена му е пострадала сериозно и лекарите прогнозират пълно възстановяване най-рано след година.

Христов призна, че е подсъдим, но не за хулигански прояви, а за финансови престъпления: "През 2004 г. имаше едно повдигнато обвинение във връзка с една дискотека. Тогава съм бил на 24 години. Оправдан съм", поясни той.

На 15 март Христов преби Георги Милев след катастрофа на столичния булевард "Черни връх".

Макар че съдът установи, че Христов е извършил престъплението, и отчете опасност случаят да се повтори, магистратите го пуснаха, тъй като е обвинен за причинена лека телесна повреда. Тогава Софийският районен съд реши той да плати гаранция от 2000 лева.