Протест в "Манастирски ливади" за тротоари и пътища

От Столичната община обещаха да разгледат исканията им

13.03.2016 | 12:46 Редактор: Васил Детелинов
Протест в

Протест в столичния квартала "Манастирски ливади". Около 50 души блокираха за повече от час движението по един от натоварените булеварди в района. Исканията на протестиращите са Столичната община да направи кварталът им достъпен за пешеходците и живеещите там.

Тротоари, квартални улици, които да са свързани с основните булеварди България и Околовръстното шосе поискаха протестиращите. Настояват да спре и строителството в квартала, защото то също пречи на свободното им преминаване.

От години пишат до столичната община за проблемите, но отговор няма. Затова и блокират движението. Надяват се, че по този начин исканията им ще бъдат чути.

От презастрояването в квартала и липсата на инфраструктура потърпевши са и децата. Протестиращите искат общината да изготви подробен устройствен план.

 Кметът на район „Триадица“ Николай Терзиев е поел ангажимент до 15 дни да бъде отворен пешеходният достъп в кв.“Манастирски ливади – изток“ към бул. “Тодор Каблешков“. Ангажирал  се е да бъде създадена работна група с участието на живеещите в района, която  да разгледа исканията на протестиращите.

Още подробности в репортажа на Васил Детелинов.