Цветан Василев и днес е новина за сръбските медии

"Информер": Избягалият български олигарх избегна съда заради грип

25.02.2016 | 19:00 Редактор: Ирина Георгиева
Цветан Василев и днес е новина за сръбските медии

В сръбските медии и днес има информация, свързана с банкера Цветан Василев. Вестник "Информер" припомня, че все още не е взето решение за екстрадирането на Цветан Василев.

Медията отразява вчерашното отлагане на екстрадицията, като публикацията е със заглавие "Избягалият български олигарх избегна съда заради грип".

Още по темата

"Информер" разказва за това как български журналисти чакаха банкера пред съдебната палата с часове и припомня, че в България Василев е обвинен задочно за присвояване на близо 103 милиона евро от КТБ. 

Като цитира български медии, "Информер" пише, че с дейността си Василев е предизвикал най-голямата банкова криза в историята на България.

Не е пропусната и фабриката за стъкло в близкия до столицата град Парачин, която през 2012 г. Василев придобива. Неплатените сметки за ток и газ обаче са 950 милиона динара. Това довело предприятието до колапс.

Няколко интернет сайта също разказват за вчерашния ден и отложеното съдебно заседание.

В тях с архивни снимки на банкера се разказва за процедурата по неговата екстрадиция. Електронните медии припомнят, че тя започва отначало, защото е била върната поради нарушено право на защита.

Следващото изслушване е насрочено за 16 март, в 11.30 часа в Белград, когато се предполага, че  Василев вече ще се яви и ще бъде изслушан от съда.


1
1 rate up comment rate down comment 0
Генчо
преди 8 години
Пак ставаме известни в Европа с престъпниците си Сигнализирай за неуместен коментар