Изготвянето на учебните програми е патриотична задача, твърди Кунева

МОН работи с огромни сили и мотивация, увери новият министър на образованието

12.02.2016 | 12:39 Редактор: Мария Аладжова
Изготвянето на учебните програми е патриотична задача, твърди Кунева

Новият просветен министър Меглена Кунева съобщи, че учебните стандарти ще бъдат приети до средата на годината, предаде "Фокус".

Днес Кунева даде отчет пред народните представители за старта на работата на МОН под нейно ръководство. По думите ѝ новият учебен план е утвърден с държавен стандарт от 1 до 12 клас.

"Не е необходимо всички 12 стандарта да влязат сега, за да се говори за учебна програма. Ще направим всичко възможно учебните стандарти да бъдат приети до средата на годината. Следващата година влизат тези за 1 и 5 клас. Има утвърдени програми. Има цялостна концепция за програмите. Има разработени всички програми от 1 до 12 клас”, каза тя.

„МОН работи с огромни сили, мобилизация и мотивация. Всяко начинание има успех, когато хората са мотивирани. Чакам да чуя от вас ще ви помогнем, защото този закон е гласуван в тази зала.”

Новите учебни програми от 1 до 5 клас и учебниците към тях са "важна патриотична задача", заяви вицепремиерът и министър на образованието, като в заключение добави, че няма да допусне нито едно българско дете да е без учебник на 15 септември.

/Снимка: ДБГ/