Задържаха каналджия и нелегални мигранти край Бургас

Мъжът е превозвал 25 нелегално преминали границата имигранти

10.12.2015 | 16:30 Редактор: Ирина Георгиева
Задържаха каналджия и нелегални мигранти край Бургас

В Бургаско е задържан е шофьор, превозвал нелегално мигранти, съобщи МВР. На 10 декември около 6:45 часа сутринта на пътя преди Приморско, служители от РУ забелязали Ford Transit с хасковска регистрация. След кратко преследване те засекли микробуса без шофьор с още работещ двигател, от купето на който излезли общо 25 нелегално преминали границата имигранти. Те били без документи за самоличност, представили се за граждани на Афганистан.

Веднага започнала оперативно-издирвателна и заградителна операция с цел да се установи и задържи водачът. По време на акцията служителите на реда спрели за проверка Opel Vectra с кърджалийска регистрация, управляван от 29-годишна димитровградчанка. С нея пътували 22-годишна жена от Харманли и 20-годишен мъж от хасковското с. Шишманово. Оказало се, че опелът изпълнявал ролята на пилотна кола, а младият мъж е водача на микробуса. При вида на униформените той успял да се прехвърли в опела с идеята да избяга от органите на реда. 

Мъжът е направил признания и е задържан за срок от 24 часа. Повдигнато му е обвинение за каналджийство по чл. 281 ал. 2, т.1 от НК. 

Нелегално преминалите също са задържани и предадени на служители от отдел "Миграция" към ОДМВР - Бургас, предстои настаняването им в специализиран център.

По случая е образувано бързо полицейско производство.