28-годишен пловдивчанин бе наръган след пиянски скандал в Банско

Неприятен инцидент помрачи студентския празник 8 декември в Банско

08.12.2015 | 14:04 Редактор: Ирина Георгиева
28-годишен пловдивчанин бе наръган след пиянски скандал в Банско

Неприятен инцидент помрачи студентския празник 8 декември в Банско, съобщиха кореспондентите на Bulgaria ON AIR. 28-годишен пловдивчанин бе наръган 3 пъти с нож след пиянски скандал. 

Около полунощ пловдивският студент Иван влиза в конфликт с Хамлет Шмавонян. Иван удря Хамлет, а той му отвръща с три пробождания с нож.  

"Някой се сби. Видяхме само някакви хора как се разправят - нищо повече и в един момент полицаи, линейки." - коментира един от свидетелите Георги Караиванов.

На въпрос дали мъжете са пили, Караиванов отговори така: "Е, 12-1 часа беше - кой да знае, кой какъв е. Предполага се."

Свидетели викат линейка, която откарва пострадалия в разложката болница. 

"Добро е състоянието на пострадалия. Стабилен е. Има прорезни рани по тялото и една със засегнато сухожилие в областта на китката. Няма опасност за живота. Още ден-два, ако всичко е наред ще бъде изписан." - коментира д-р Христо Георгиев от МБАЛ - Разлог. 

Хамлет Шмавонян е избягал от мястото на инцидента, а полицията го е задържала на 8 декември сутринта в съседното на Банско – село Баня. По непотвърдена информация Шмавонян е осъждан за отвличане през 2013г. и е с условна присъда. След инцидента тази нощ се очаква полицейското присъствие в Банско през студентския празник и следващите дни да бъде засилено.