Павлова: Приключва програмата за саниране чрез еврофондове

Преминава се към конструктивно укрепване на жилищни сгради, поясни регионалният министър

07.12.2015 | 17:15 Редактор: Ирина Георгиева
Павлова: Приключва програмата за саниране чрез еврофондове

Програмата за саниране на сгради чрез европейско финансиране приключва, заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. По думите й преминава се към конструктивно укрепване на жилищни сгради.

"Разработваме програмата за слабо развитите райони и Северозападна България. Една от мерките там е именно това - жилищна политика в партньорство с бизнеса за строителство на жилища, което хем подкрепя инвестициите и строителството, с общините, да кажем, които да влязат в терен, където да се изградят тези жилища, да имаме добра инфраструктура, включително жилищна за младите хора и за бизнеса, за да има стимул да открива работни места." - поясни министър Павлова, цитирана от БНР.

200 млн. лева от ОП "Околна среда" ще отидат за създаване на Фонд "Водна инфраструктура", съобщи регионалният министър. Тя подчерта, че отново ще се разчита на бизнеса и партньорството да активизира публично-частното партньорство в два вида проекти.

"Едните са чисто съфинансиране, на което ще разчитаме на банковия сектор, на финансовите институции. Вторите са проекти, свързани с енергийна ефективност, когенерации и такива бизнес проекти да ги наречем в областта на водната инфраструктура." - поясни министър Павлова, цитирана от БНР.