80 млн. лв. за подобряване на работните места и повишаване на производителността

50 млн. лева са предвидени за обучение и квалификация на заети кадри в предприятията у нас

30.11.2015 | 18:21 Редактор: Ирина Георгиева
80 млн. лв. за подобряване на работните места и повишаване на производителността

80 млн.лв. ще бъдат отпуснати за подобряване качеството на работните места и производителността на труда в предприятията у нас. Това ще стане с новия програмен период на ОП "Развитие на човешките ресурси" - "Добри и безопасни условия на труд", съобщи МТСП. 

"Това е обновена програма, която за разлика от предишната, която беше действаща през стария програмен период, има още по-голям фокус към нуждите на реалния бизнес и актуалните предизвикателства на пазара на труда." - добави заместник-министър Зорница Русинова по време на работна среща, организирана от Българския икономически форум.

Схемата "Добри и безопасни условия на труд" ще стартира до края на 2015г. Тя има за цел  подобряване на  работната среда, организацията на труд и управлението на човешките ресурси в българските компании.

"През следващата седмица ще пуснем насоките за кандидатстване и ще започнем да  събираме проектопредложенията." - обясни още тя. 

50 млн. лева са предвидени за обучение и  квалификация на заети кадри в предприятията по схемата "Обучение за заети лица", подчерта още заместник-министърът.

"Изцяло новата схема, свързана със специфичните обучения, ще подпомага работодателите да обучават персонала в предприятията, спрямо специфичните изисквания на конкретните дейности." - подчерта още тя.

/Снимка: МТСП/