НС почете паметта на жертвите във Франция с едноминутно мълчание

Няма оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора, подчерта Цачева

18.11.2015 | 12:11 Редактор: Ирина Георгиева
НС почете паметта на жертвите във Франция с едноминутно мълчание

НС почете паметта на жертвите от терористичните атентати с едноминутно мълчание.

"Преди дни светът бе потресен от терористичните атентати във френската столица, които доведоха до стотици жертви и много ранени. Няма оправдание за подобни действия срещу живота на невинни хора. Затова и ние остро и решително осъждаме не само този терористичен акт, но и всяка форма на тероризъм като грубо и недопустимо посегателство върху демокрацията и съвременната цивилизация." - заяви председателят на НС  Цецка Цачева.

Цачева призова депутатите да сведат глави и с минута мълчание да почетат паметта на загиналите в трагедията, която потопи в скръб френската столица и целия свят. Тя допълни, че вече е ясно, че и руският пътнически самолет, който падна на 31 октомври над Синайския полуостров, е свален в резултат на терористична атака.

В декларации депутатите набелязаха и мерки, които трябва да бъдат приети, за да не се допуснат ислямистки групировки и лица у нас. Единствено от Атака не се присъединиха към колегите си в очакване на партийния лидер Волен Сидеров, който късно снощи (17 ноември) беше освободен от ареста.