Алексей Петров: 100 000$ награда за информация

Петров гарантира и анонимност

13.11.2015 | 13:53 Редактор: Виктор Борисов
Алексей Петров: 100 000$ награда за информация

Изненадваща среща между Алексей Петров и Златомир Иванов Баретата в столичния специализиран съд. Петров се появи за първи път публично след стрелбата с гранатомет срещу него през октомври и обяви награда от 100 000$ и анонимност за достоверна информация около нападението срещу него. Петров води свое паралелно разследване по случая с покушението. Пред медиите днес той обясни, че то не е нито конкурентно на разследващите, нито е алтернативно, а по-скоро подпомагащо тяхната работа.

Бившата барета е в спецсъда за делото "Октопод". Той е основен подсъдим по делото.  Алексей Петров отговаря пред Темида за рекет и изнудване. След повече от 70 заседания и над 170 свидетелски разпита обаче делото в СГС срещу тях бе прекратено поради разследване срещу съдия Румяна Ченалова и бе прехвърлено на спецсъда.

В съда Петров се срещна изненадващо и със Златомир Иванов Баретата, чието дело беше определено за половин час по-късно. Златко Баретата също обяви, че води паралелно разследване за нападението срещу него. Делото на Златомир Иванов беше отложено поради липси в съдебния състав.

 

Още по темата