Любители на високите скорости поискаха писта

Участниците в гонките казват, че строгите санкции няма да ги спрат.

13.10.2015 | 21:19 Редактор: Васил Детелинов
Любители на високите скорости поискаха писта

Любителите на високите скорости поискаха специални писти където да се провеждат гонки. Тази вечер /13 окт.2015/ те се събраха в София на едно от местата, където се провеждат незаконните състезания и настояха да отпадне идеята за криминализрането им.

Без рев на мощни двигатели, пилене на гуми и дрифтове, и под зоркия поглед на полицаите десетки младежи от цялата страна поискаха място, където свободно да практикуват хобито си, както и закон който да легализира подобни състезания.

След като определени шофьори имат страст – автомобилният спорт, не смятам че трябва да бъдат судени по някакъв начин. Това е - имаме вроден талант да го правим, това не ни прави престъпници по никакъв начин - обясни Румен Вергиев, организатор на протеста.

 Поддръжката на подобен автомобил е скъпа. Младежите не крият лицата си, защото така смятат, че се разграничават от джигитите на пътя.

Ние не сме джигитите. Ние по принцип като правим такива събития, ги правим тук, но не и по улиците. Не е хубаво -каза Кирил Бранков.

Любителите на високите скорости са решили гонките да продължат въпреки строгите санкции.

Репортаж на Васил Детелинов и Момчил Цонев.