fallback

Евродепутати: Европа няма обща политика за мигрантската криза

По данни на Евростат 200 милиона са емигрантите по света

12.10.2015 | 16:06 Автор: Васил Детелинов

Европейският съюз няма единна политика за решаването на мигрантската криза. Около тази позиция се обединиха евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки на дискусия за европейската външна политика в бежанската криза на стария континент. По данни на Евростат над 60 милиона души от цял свят виждат по-добър живот в границите на Европейския съюз.

Европейският съюз остава най-притегателният икономически гигант за емигранти от целия свят. Евродепутатът Андрей Ковачев смята, че Европа винаги е готова да помага при бедствия и кризи, но няма единна политика за сигурност и за справяне с конфликти като тези в Близкия Изток и Африка.

Конфликтът в Сирия може да се реши само по мирен път, с преговори, смята Андрей Ковачев. Според Ангел Джамбазки войната ще приключи с разделянето на Сирия. Мирът обаче няма да спре мигрантите. Джамбазки вижда като причина за нестабилността в Близкия изток –полезните изкопаеми.

По данни на Евростат 200 милиона са емигрантите по света, напуснали родината си по икономически причини или военни конфликти.

Репортаж на Васил Детелинов.

 

 

fallback
Още от България
fallback